Суспільство
4 вересня 2015
Єгор Соболєв про легалізацію зброї: Неадекватність Шокіна небезпечніша, ніж пістолет в руках хворої людини
Народний депутат фракції "Самопоміч" Єгор Соболєв позитивно оцінює закон про легалізацію вогнепальної зброї.
news-image

Щодо позиції "Самопомочі" стосовно цього питання, то на фракції його ще не обговорювали, повідомив Соболєв в інтерв'ю кореспонденту «Єдність».

Проте сам депутат не бачить нічого поганого в тому, що українці будуть озброєні. Проблема, на його думку, полягає у безвідповідальності й нерозумінні ситуації чиновників, які провокуватимуть на застосування цієї зброї.

Я скоріше за! Я бачу ризик ситуації не в тому, що у нас громадяни ненормальні або безвідповідальні, а в тому, що ненормальні й безвідповідальні посадовці, які намагаються зберегти старі схеми при новому суспільстві... Найбільший жах для суспільства становить неадекватність Віктора Шокіна, який прикриває людей, що розстрілювали Майдан, ніж ризик, що хтось неадекватний отримає пістолет, - зауважив Соболєв.

Депутат вважає, що озброєність населення буде мати лише добрі наслідки:

По-перше, зовсім інакше буде відчуватись відповідальність влади. По-друге, в умовах загрози російського вторгнення чим більше людей в Україні будуть мати зброю і вміти з нею поводитись, тим менше буде шансів і бажання в російських генералів йти окуповувати нашу землю. Бо українці в партизанській війні неперевершені! 

Нагадаємо, петицію про те, щоб законодавчо затвердити право громадян України на захист, 29 серпня подав голова Асоціації власників зброї Георгій Учайкін. Станом на 13:30 4 вересня за цю вимогу проголосували 26 тисяч 627 користувачів з 25 тисяч мінімально необхідних для подальшого розгляду Президентом. Заступник глави адміністрації Президента Дмитро Шимків повідомив, що протягом 10 днів буде оприлюднене рішення Президента щодо цього питання. 

Читайте також: Більше за все українців хвилює можливість володіння вогнепальною зброєю