Світ
5 вересня 2015
Японці створили додаток, який допомагає досліджувати світ з точки зору котів (фото)
Влада сумнозвісного міста Хіросіма запустили унікальний проект, схожий на Google Street View.
news-image

Новий проект отримав назву Cat Street View і дозволить будь-кому побачити іншу сторону міста Хіросіма, інформує «Єдність». Додаток дозволить заглянути в такі куточки, які навряд чи можна побачити за допомогою сервісу Google. Оскільки, старі вулички, тінисті провулки й старі дахи не представляють особливого інтересу для команди пошукового гіганта, проте кішкам такі місця дуже до душі.

Ясна річ, камера, яка знімає панорамні знімки, що не прикріплена до справжнього кота. Всю цю роботу виконують люди, але вони розташовують апаратуру таким чином, щоб глядач бачив навколишній світ з точки на висоті котячих очей.

Крім усього іншого, на мапі Хіросіми відзначені місця проживання знаменитих місцевих котів, як домашніх, так і бездомних. Кожен кіт забезпечений невеликої біографією і особистим фото. Часто бездомні коти з цікавості підходять до камери і таким чином теж потрапляють в кадр.

Котячими очима можна побачити різні визначні пам'ятки, атракціони, магазини та інші місця, які можуть зацікавити туриста. Проект націлений на те, щоб розкрити Хіросіму не тільки для іноземців, але й для самих японців, багато з яких найчастіше живуть тільки вдома і на роботі, забуваючи про те, що в їхньому місті є стільки цікавого. Котики повинні сприяти тому, щоб люди вирішили побувати в місцях, де пухнасті чотириногі люблять бувати та відпочивати. Так що у Cat Street View є всі шанси стати популярним сервісом вже в самому найближчому майбутньому.