Суспільство
7 вересня 2015
У Києві відкрили пам'ятний стенд чеченському генералу, що загинув на Донбасі (ВІДЕО)
Меморіальний стенд Герою війни на Донбасі і командиру "Чеченського батальйону" Іси Мунаєву відкрили 6 вересня у музеї Збройних сил України, який розташований у центральному Будинку офіцерів.
news-image

Як повідомляє «Єдність» з посиланням на "5 канал", на відкриття приїхали бойові побратими Іси Мунаєва, представники "Грузинського батальйону" та кримськотатарського народу.

6 вересня було подвійне свято для побратимів видатного чеченця: це День Чеченської Республіки і відкриття стенду пам'яті командира батальйону Іси Мунаєва, який у лютому загинув у Дебальцевському котлі на Донбасі.

Нагадаємо, Іса Мунаєв очолював Міжнародний миротворчий батальйон імені Дудаєва. До складу батальйону увійшли не лише чеченські бійці, а й добровольці з багатьох країн. Бригадний генерал збройних сил невизнаної республіки, який у першій та другій чеченських війнах боровся за незалежність своєї республіки від Росії, воював на боці України. Він загинув в боях під Дебальцевим.  Після повідомлення про його смерть багато добровольців з Чечні їхало до України помститися за смерть генерала.

Читайте також: На Донбасі загинув "особистий ворог Путіна" Іса Мунаєв