Київ
8 вересня 2015
Київські правоохоронці розкрили вбивство монахині (фото, відео)
За підозрою у скоєнні тяжкого злочину затримано двох місцевих мешканців. Третій затриманий підозрюваний — уродженець Сумщини.
news-image

Як повідомили у прес-службі ГУМВС України в м.Києві, 28 липня у власній квартирі виявили мертву 64-річну киянку зі зв’язаними руками. Згодом працівники міліції встановили, що небіжчиця була монахинею одного зі столичних монастирів, передає  «Єдність».

Зі слів племінника, тітка не відповідала на його телефонні дзвінки, тому він вирішив зранку заїхати до неї. Побачивши у квартирі мертву родичку, одразу викликав міліцію.

Слідчо-оперативна група детально оглянула місце скоєння злочину, дільничні інспектори міліції опитали всіх сусідів, а працівники карного розшуку розпочали оперативно-розшукові заходи.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 115 (Умисне вбивство) КК України.

Більше місяця правоохоронці ретельно працювали над розкриттям тяжкого злочину. Днями працівники карного розшуку затримали двох місцевих чоловіків (25-річного мешканця Київщини та 23-річного киянина), які обґрунтовано підозрюються у вчиненні вбивства жінки. А згодом і їхнього поплічника – 33-річного уродженця Сумщини, - йдеться в повідомленні відомства.

За встановленими слідством даними, один із затриманих був знайомий із потерпілою та вважав, що жінка має заощадження. Чоловік поділився своїми припущеннями з товаришами. Втрьох молодики вирішили вчинити злочин із корисливих мотивів.

Чоловіки зізналися у скоєнні вбивства. Їх вину підтверджено проведеними експертизами, відтворенням подій та показами свідків. Під час проведення санкціонованого обшуку за місцем мешкання киянина міліціонери виявили бойову гранату та наркотичні речовини. Експертиза підтвердила: знайшли РГД-5, амфетамін та канабіс.

Досудове розслідування триває.

Читайте також: На Контрактовій площі молодик залякував перехожих пістолетом