Економіка та бізнес
9 вересня 2015
Мінфін: Техогляд автомобілів - не наша компетенція
У міністерстві фінансів заявили, що не планують пропонувати повернення технічного огляду на автомобілі.
news-image

Про це йдеться в повідомленні Мінфіну, пише «Єдність» з посиланням на "Українську правду".

У відомстві підкреслили, що питання технічного огляду автомобілів не входять і ніколи не входили в компетенцію міністерства.

Відповідно, Міністерство не має повноважень, не може, і, відповідно, не планує пропонувати повернення технічного огляду на автомобілі, - підкреслюється в повідомленні.
Мінфін в черговий раз підкреслив, що єдина пропозиція, що стосується власників автомобілів в Україні, міститься в проекті податкової реформи, розробленому міністерством, і передбачає заміну існуючого несправедливого податку на авто з об'ємом двигуна більше 3 літрів, на більш справедливе оподаткування розкішних авто класу люкс (вартістю понад 1 млн, перелік яких буде складено Кабміном), молодше п'яти років, - підкреслили в Мінфіні.

Крім того, як повідомили, транспортний збір на всі інші авто ніколи не був пропозицією міністерства. Це був лише один з робочих варіантів, який серед інших аспектів реформи широко обговорювалося з громадськістю, але ніколи не був включений в сам проект Податкової реформи.

Нагадаємо, раніше про повернення ТО заявив голова Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів Олег Назаренко.

Читайте також: Дороги на Заході України будуть ремонтувати за рахунок митних платежів