Події
10 вересня 2015
На сайті МВС з'явиться база даних банківських карток та мобільних телефонів шахраїв
Наразі база даних знаходиться на стадії тестування.
news-image

База даних банківських карток та мобільних номерів шахраїв з'явиться на сайті МВС. Така база даних може запрацювати протягом двох місяців. Про це на брифінгу заявив начальник Управління боротьби з кіберзлочинністю МВС України Сергій Демедюк, передає  «Єдність».

Незабаром на нашому сайті впровадимо базу даних всіх банківських карток, які нами були встановлені та використовувалися шахраями. Також з’являться номери мобільних та міських телефонів, які шахраями використовуються для вчинення злочинів, - повідомив Сергій Демедюк.

Зараз ця база даних знаходиться на стадії тестування.

Також начальник Управління повідомив, що до неї будуть вносити інформацію як правоохоронці, так і банки.   За словами Сергія Демедюка, скористатися базою даних для перевірки інформації під час здійснення фінансової операції зможе кожен бажаючий.  

Громадянин, який буде здійснювати ту чи іншу фінансову операцію, на невідомому йому ресурсі або по якомусь оголошенню - зможе перевірити інформацію, яку пропонує ресурс для оплати фінансової операції або з якого номеру телефонує особа, - зазначив Сергій Демедюк.
Читайте також: Керівника відділу Харківської міської ради спіймали на хабарі