Київ
10 вересня 2015
У Києві відзначать 120-річчя від дня народження Максима Рильського
11 вересня у музеї Максима Рильського відбудеться літературно-мистецьке свято «Голосіївська осінь».
news-image

11 вересня о 15:00 у Київському літературно-меморіальному музеї Максима Рильського до 120-річчя від дня народження поета проведуть літературно-мистецьке свято  «Голосіївська осінь», передає «Єдність» із посиланням на прес-службу КМДА.

Підтримана поетами-шістдесятниками, «Голосіївська осінь» стала чи не першими в Україні регулярними поетичними читаннями, в яких брали участь найвідоміші українські поети другої половини ХХ століття: Дмитро Павличко, Борис Олійник, Павло Мовчан, Микола Вінграновський, Леонід Вишеславський, Василь Голобородько, Іван Драч та багато інших.

Цьогорічна «Голосіївська осінь», присвячена 120-річчю від дня народження Максима Рильського, зведе разом як відомих поетів (учасників  перших читань),  так і молодих поетів, що лише починають свій творчий шлях. За традицією, звучатимуть музичні та вокальні твори у виконанні провідних київських артистів.

Окрім того, відвідувачі музею зможуть ознайомитися з колекцією портретів Максима Рильського, виконаних відомими художниками та побачити особисті речі поета.

Читайте також: У Києві стартує всеукраїнський фестиваль короткометражного кіно для дітей