Події
11 вересня 2015
У США арештований чоловік, який готував теракти на річницю трагедії 11 вересня
20-річний житель штату Флорида збирався підірвати бомбу на місцевому меморіалі під час жалобних заходів, присвячених річниці трагедії 11 вересня.
news-image

За даними іноземних ЗМІ, Джошуа Голдберг потрапив у сферу уваги правоохоронців у зв'язку зі своїм інтересом до діяльності терористичної організації ІДІЛ, передає «Єдність».

У цьому він навіть не соромився зізнаватися в соціальних мережах і представлявся біженцем з Лівану, які проживають в Австралії.

Про це йдеться в документах суду, викладених на сайті американського міністерства юстиції. Молодий чоловік при підготовці теракту вступив у змову з іншим чоловіком, в ролі якого виступив співробітник ФБР. Голдберг відправив уявному подільнику інструкції з виготовлення вибухового пристрою зі скороварки, начиненою вражаючими елементами і щурячою отрутою.

За даними правоохоронців, Голдберг хотів підірвати бомбу в Канзас-Сіті, поряд з тим місцем, де сьогодні відбудуться жалобні заходи. У цьому ж місті терориста й затримала поліція.

Якщо Джошуа Голдберга визнають винним, він може отримати до 20 років в'язниці.

Нагадаємо, 11 вересня 2001 року в Сполучених Штатах Америки відбулася серія чотирьох координованих самогубних терористичних актів. За офіційною версією відповідальність за ці атаки лежить на терористичній організації «Аль-Каїда». Крім 19 терористів, в результаті атак загинуло 2977 осіб, ще 24 пропали без вісті. Більшість загиблих були цивільними особами. 

Читайте також: У Нью-Йорку оголосять хвилину мовчання в пам'ять про жертви терактів 11 вересня 2001 року