Світ
11 вересня 2015
У Зімбабве, незважаючи на всі зусилля, операція з порятунку слоненяти закінчилася сумно (фото)
Рятувальна операція з використанням трактора, мотузок і просто голих рук тривала більше шести годин.
news-image

Ціла рятувальна операція розгорнулася у африканського озера Каріба, де у біду потрапив молодий слон, передає  «Єдність» із посиланням на Delfi.

Тварина попала в яму і застрягла в багні по саму шию. На допомогу слону прийшли місцеві гіди.

До моменту знаходження, слон просидів у ямі близько чотирьох діб, використовуючи свій хобот, як трубку для дихання. Рятувальна операція з використанням трактора, мотузок і просто голих рук тривала більше шести годин.

Весь цей час слон сильно турбувався і намагався оборонятися за допомогою хобота. Як розповів Льон Тейлор - гід готелю Gache Gache Lodge, розташованого всього в декількох хвилинах від місця події,  слон був хоча і молодим, але досить великим, щоб убити своїх рятівників.

Слони надзвичайно агресивні, коли вони стурбовані, і він, звичайно, поняття не мав, що ми намагалися врятувати його. Це дика тварина, вона інстинктивно повинна була вбити нас, - пояснив Тейлор.

Спочатку рятувальники намагалися пропустити мотузку під животом слона, але це виявилося непосильним завданням, оскільки бруд був занадто густий. Тоді було вирішено обв'язати мотузкою шию тварини. В результаті слон був витягнений з ями.

Але ця історія закінчилася не так добре, як могла б.

Незважаючи на всі зусилля людей, слон був дуже слабкий. Він відразу ж опустився на землю і вже не міг встати - тварина занадто довгий час провела без води та їжі. Рятувальники залишили його до ранку, сподіваючись, що він відлежиться і зміцніє.

Однак, повернувшись до слона вранці, люди виявили, що він став ще слабше. У підсумку слона було вирішено приспати, щоб позбавити від подальших мук і повільної смерті.

Читайте також: В Афганістані американський військовослужбовець постраждав від верблюда (відео)