Україна
13 вересня 2015
У "ДНР" провели опитування, а потім виправили його результати
Виявилось, що апологетами республіки є лише третина населення окупованої території.
news-image

Опитування проводилось у 19 містах Донецької області, всього у ньому взяло участь 6500 чоловік. Проводили його в серпні цього року фахівці Центру соцдосліджень "Особливий статус". Результати у суботу, 12 вересня, надало у своєму повідомленні "Донецьке агентство новин", повідомляє «Єдність».

Соціологічні данні передрукували російські видання, зазначив, що така думка розходиться з баченням тих, хто постійно дивиться телевізор. Виявилось, що підтримує політику "ДНР" лише 29% населення окупованої території. Втім, агентство новин з гордістю зазначає, що за останній час ця цифра зросла на 7%.

На питання "Чи є ви патріотом Росії" ствердно відповіли в середньому лише 10% населення самопроголошеної республіки. Найбільше їх виявилось у місті Кіровське - 19%, у Іловайську патріотами Росії вважають себе 11%, у Дебальцевому - 12%.

Зокрема, соціологи зазначають, що найбільше людей назвали себе патріотами Донбасу - від 34% до 48% в залежності від регіону дослідження. Так, найбільшими патріотами виявились мешканці Жданівки на Ясинуватої.

Однак, після того, як інформацію підхопили українські ЗМІ, в "ДНР" вирішили "покращити ситуацію" та змінили кількість прихильників самопроголошеної республіки.