Суспільство
13 вересня 2015
"Я закликаю, щоб керівником Національної поліції стала людина, котра працювала в західній Європі", - Луценко
Голова фракції БПП вважає, що це повинен бути фахівець, не знайомий з українською політичною системою.
news-image

На 12-тій щорічній Ялтинській Європейській Стратегії (YES) голова фракції БПП Юрій Луценко виступив з промовою, в якій критично висловився щодо реформи правоохоронних органів та суддівської системи, повідомляє «Єдність». Очільник пропрезидентської партії зазначив, що ці структури знаходяться в Україні у вкрай нікчемному стані, тому потрібне їх повне й остаточне перезавантаження. Луценко зазначив, що треба набирати штат абсолютно нових суддів, людей з вищою юридичною освітою, які ніколи не мали суддівського стажу.

Голова БПП висловив думку, що патрульна поліція в Україні створюється занадто повільно, і цю реформу треба пришвидшити.

"Згідно планів уряду, ще в серпні мала бути створена Національна поліція та призначений новий очільник. Його все ще немає. Без цього неможливе просування в поліцейській реформі. І я закликаю, щоб керівником Національної поліції за цих загроз стала людина, котра працювала в західній Європі, має відповідний досвід підходу до західної аполітичної ефективної поліцейської структури і не розуміє нічого в українській політичній та партійній системі. І така людина має бути знайдена", - сказав він.

Луценко також зазначив, що занадто затягнутим виявився процес ліквідації старої структури міліції. За його словами, у країні зараз вкрай критична криміногенна ситуація, багато людей з незаконною зброєю, тому правопорядок нині під особливою загрозою. Він акцентував на тому, що в усіх сферах потрібне саме практичне втілення проведених реформ і якомога швидше.