Політика
14 вересня 2015
МЗС України засудило відвідування президентом Росії та колишнім прем’єр-міністром Італії території АР Крим
У дипломатичному відомстві зазначили, що подібні візити є порушенням встановленого Порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї.
news-image

МЗС України засудило відвідування 11 вересня ц.р. президентом Росії Володимиром Путіним та лідером італійської політичної партії «Вперед, Італія!», колишнім прем’єр-міністром Італії Сільвіо Берлусконі тимчасово окупованих Автономної Республіки Крим та м.Севастополь. Повідомлення про це з'явилося на сайті відомства, передає «Єдність».

Ця поїздка відбувається без погодження з українською стороною та у порушення встановленого Порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї, - йдеться у повідомленні.

Крім того, як зазначили у дипломатичному відомстві, візит до окупованого Криму є черговим намаганням РФ за будь-яку ціну легітимізувати незаконну окупацію та виявом неповаги до державного суверенітету України.

Дії італійського політика йдуть також у розріз з політикою Європейського Союзу щодо засудження дій Росії та невизнання незаконної окупації Автономної Республіки Крим, - зазначили у МЗС.
Читайте також: Берлусконі прибув до Криму на зустріч із Путіним