Шоу-біз та культура
14 вересня 2015
Режисер "Термінатора-5" адаптує роман Стругацьких для американського ТБ
Режисер Алан Тейлор планує представити своє бачення фантастичного роману «Пікнік на узбіччі» братів Стругацьких.
news-image

Як повідомляє «Єдність» з посиланням на іноземні ЗМІ, саме ця робота радянського письменницького дуету є лідером за кількістю перекладів на іноземні мови. Телевізійна адаптація книги вийде на кабельному каналі WGN America.

Оригінальна історія братів Стругацьких уперше була опублікована в 1972 році і розповідала про сталкера Реда Шухарта, чиїм основним заробітком є ​​продаж незвичайних таємничих артефактів, винесених із Зони поблизу міста Хармонта. Подібні території, розкидані по планеті й вважаються місцями можливого інопланетного присутності, показують себе дивним і незрозумілим чином і є предметом наукового дослідження з боку людей, а тому закриті для відвідування.

Поки єдиною повноцінною екранізацією «Пікніка на узбіччі» вважається «Сталкер», знятий Андрієм Тарковським через сім років після виходу книги, і який отримав приз екуменічного журі на фестивалі в Канні. Проте твір Тарковського має мало спільного з романом.

Для нової американської телевізійної версії текст Стругацьких адаптував автор «Переваги» Джек Паглен. Він же разом із самим Тейлором виступить як виконавчий продюсер проекту. Фільм також будуть курирувати Ніл Х. Моріц («Мачо і ботан», «Форсаж 7») і Вівіан Кеннон («Велика буква"Р"»). Стрічка створюватиметься на Sony Pictures TV, що працює в партнерстві з Tribune Studios.

Нагадаємо, останньою режисерською роботою Алана Тейлора був фантастичний екшн «Термінатор: Генезис».

Читайте також: Українську стрічку продемонстрували на кінофестивалі у Торонто