Політика
14 вересня 2015
Після перевірки столичної влади в медзакладах Києва звільнили двох головних лікарів
У Кличка за підозрою в корупції звільнили лікарів із Київських лікарень.
news-image

Про це заявив заступник голови КМДА Михайло Радуцький під час брифінгу, передає «Єдність».

Як стало відомо, у столичних лікарнях було виявлено порушення фінансово-бюджетної дисципліни. 

«На чолі з міським головою Віталієм Кличком у столиці розпочато безкомпромісну боротьбу з корупцією та ініційовано масштабні перевірки в усіх медичних закладах Києва. За перше півріччя 2015 року Департамент охорони здоров’я провів 24 перевірки у лікувально-профілактичних закладах, у 19 з них встановлено порушення фінансово-бюджетної дисципліни на загальну суму 11 065 823,00 грн.",- розповів Радуцький.

За інформацією, керівники перевірених закладів охорони здоров'я отримали доручення з метою усунення порушень та недоліків, заклади охорони здоров'я розробили відповідні плани заходів з усунення порушень.

Крім того, за результатами аудиту матеріали двох перевірок передано до правоохоронних органів, одного керівника закладу звільнено із займаної посади, вжито заходів дисциплінарного впливу до трьох осіб.

Так, у закладах охорони здоров'я, які підпорядковані управлінню охорони здоров'я Печерського району, встановлено порушення фінансово-господарської діяльності на загальну суму 900 745,24 грн, у тому числі з ризиком втрат на суму 659 200,00 грн.

У закладах охорони здоров'я, які входять до складу Територіального медичного об’єднання «Санаторне лікування», встановлено порушення фінансово-господарської діяльності на загальну суму 2 283 334,37 грн.

За результатами проведених перевірок, звільнено головного лікаря Київської міської клінічної лікарні № 7 з займаної посади.

Матеріали перевірок Київського міського пологового будинку № 3, Київської міської клінічної лікарні № 7 та Київської міської клінічної лікарні №4 передано до правоохоронних органів з метою вжиття заходів відповідного реагування.