Суспільство
14 вересня 2015
Промови Авакова прекладатимуть українською
Суд задовільнив позов львів'янина Святослава Літинського.
news-image

14 вересня Львівський адміністративний суд задовольнив позов львів'янина проти МВС. Святослав Літинський  звернувся до інстанції з приводу того, що йому не надали переклад промови Арсена Авакова на українську мову, передає «Єдність».

«Визнати протиправною відмову Міністерства внутрішніх справ Літинському Святославу Володимировичу у наданні автентичного перекладу державною мовою виступу Міністра внутрішніх справ», – сказано у рішенні суду.

За інформацією, Літинський звернувся до суду, коли у Міністерстві внутрішніх справ йому відповіли відмовою на прохання надати переклад промов, які Аваков виголосив 26 червня і 4 липня. Міністр виголосив їх російською мовою, що, за словами позивача, порушує норми Конституції України. Після оприлюднення позиву, представники МВС наголосили, що усі відео-виступи Арсена Авакова будуть супроводжувати текстовим українським перекладом.

«Сподіваюся що вони не тільки переклад почнуть давати, але і сам міністр перестане порушувати,!" – прокоментував сьогоднішнє рішення суду Святослав Літинський.

Він зазначив, що це лише початок його боротьби. У майбутньому він хоче примусити усіх чиновників суворо дотримуватись 10 статті Конституції України.