Політика
15 вересня 2015
Патріотів кидають за ґрати, тому що вони є загрозою для влади - Андрій Іллєнко
Свободівець заявив про масштабні політичні репресії у країні.
news-image

Минулого тижня влада розпочала повномасштабні політичні репресії в Україні. Про це сьогодні заявив на брифінгу у Верховній Раді народний депутат, член ВО "Свобода" Андрій Іллєнко, передає кореспондент «Єдність»
Зокрема, нардеп зазначив, що трагедія, яка відбулась під стінами Верховної Ради 31 серпня стала політичним засобом розправи над неугодними.

Звичайно, найбільш кричущий факт, що відбувся минулої п'ятниці - це коли Печерський суд, заангажований і який знаходився під політичним тиском в першу чергу МВС, взяв під варту на два місяці Юрія Сиротюка - депутата ВР минулого скликання, заступника голови ВО "Свобода", добровольця батальйону "Карпатська Січ", активіста Майдану, який фактично є автором вислову "Революція Гідності". Наразі він ув'язнений, без жодних фактів і доказів, - заявив Андрій Іллєнко.

Свободівець повідомив, що Сиротюку інкримінують статтю, за якою він може опинитися за ґратами від 8 до 15 років. Втім, за словами Іллєнка, на сьогоднішній день не ув'язнено "жодного злочинця режиму Януковича, жодного розпалювача війни на сході, жодного високопоставленого сепаратиста".

Натомість, ми бачимо десятки патріотів, добровольців, майданівців, які сидять за сфальшованими звинуваченнями, за політично вмотивованими рішеннями. Тому що саме вони сьогодні є головною загрозою для влади, вони викривають корупцію і говорять про зраду та прокремлівську лінію. Очевидно, це і є причиною політичних репресій, - підсумував нардеп.

Андрій Ілленко зазначив, що свободівці будуть продовжувати вимагати від керівництва ВР поставити на голосування у парламенті зареєстровану постанову про відставку міністра МВС Арсена Авакова.

Читайте також: Власенко пояснив, чому "Батьківщина" не голосувала у Раді