Суспільство
15 вересня 2015
Плотницький продовжує діалог з Маккейном через представників ЗМІ
Глава "ЛНР" обіцяє показати американському сенатору, що таке справжня демократія.
news-image

Нагадаємо, нещодавно глава "ЛНР" Ігор Плотницький попросив представників ЗМІ передати американському сенатору Джону Маккейну запрошення відвідати "республіку" і спостерігати за підготовкою і проведенням місцевих виборів, запланованих у "ЛНР" на 1 листопада, передає  «Єдність».

У відповідь на це сенатор заявив про те, що він "не займається моніторингом на виборах в уявних країнах" і запропонував "прихильникам "ЛНР" скласти зброю і взяти участь у наступному раунді виборів у вільній і єдиній Україні".

Сьогодні Плотницький через представників преси знову передав повідомлення американському сенатору.

Якщо у вас (преси - ред.) є такий зв'язок з сенатором Маккейном, то нагадайте йому, що таке поняття "міфічне" і "реальне". І нагадайте йому основний принцип демократії, де воля народу домінує. Якщо воля народу відбулася - те, що проходить після рішення народовладдя і є та демократія, яку він відстоює, - сказав Плотницький журналістам.
А те, що ми повинні жити за законами або робити вибори за законами України, - ми ніби як і не проти, але нехай вони (київська влада - ред.) погоджують з нами ті закони, за якими вони хочуть, щоб ми проводили вибори, - зазначив він.
Якщо Маккейн зацікавлений - ми повторно його запрошуємо, причому безпеку я йому особисто гарантую, - запевнив Плотницький.
Скласти зброю може тільки той, хто нападає - ми не нападали. Нехай ЗСУ складє зброю, - сказав глава "ЛНР".

Він додав, що у випадку якщо ЗСУ складе зброю, "ЛНР" "готова послідувати" прикладу України.

Якщо дійсно Маккейн зацікавлений, хай приїжджає - ми будемо раді. Хай подивиться, яка демократія насправді, - знов запросив Плотницький американського сенатора.
Читайте також: Маккейн відповів на запрошення Плотницького відвідати "вибори" бойовиків