Політика
15 вересня 2015
Депутати з кількох спроб так і не змогли звільнити Валерія Вощевського
Не надали свої голоса Радикальна партія і Батьківщина.
news-image

Проект постанови про відставку віце-прем'єра Валерія Вощевського так і не був проголосований 15 вересня у сесійній залі Верховної Ради. Спікер Володимир Гройсман тричі ставив на голосування дане питання, але потрібної кількості голосів так і не отримав, передає «Єдність».

Заяву про звільнення 1 вересня Вощевський написав з тієї причини, що Радикальна партія, до якої він належить, вийшла з парламентської коаліції.

"Причина моєї заяви зрозуміла. Радикальна партія ухвалила рішення перейти в опозицію. Останні декілька місяців я займався як керівник антикризового енергетичного штабу. На жаль, енергетика перебуває в передінфарктному стані і уряд не контролює ситуацію. Хочу, щоб ви про це знали. Цей уряд треба відправити у відставку весь", – заявив Вощевський.

За рішення віце-прем'єра піти у відставку не проголосували  фракції Батьківщина,Опозиційний блок, Воля народу, Відродження та Радикальна партія. Остання відмову голосування пояснила тим, що й без їх фракції, мовляв, голосів у коаліції достатньо. Блок Юлії Тимошенко не голосував, бо бойкотує усі рішення, вимагаючи голосування за соціальні закони. Тому необхідних 226 голосів за три голосування проект постанови так отримати й не зміг.