Україна
15 вересня 2015
Хибний улов: на кордоні з окупованою територією затримали трьох українських рибалок
Чоловіки рибалили у озері Сиваш.
news-image

Співробітники ФСБ РФ вчинили затримання трьох громадян України, які рибалили поблизу адміністративного кордону з тимчасово окупованою територією АР Крим, повідомляє «Єдність» з посиланням на прес-службу Державної прикордонної служби України.

Тривожна інформація надійшла вранці 15 вересня до відділу прикордонної служби "Генічеськ" Херсонського загону. Чоловік, який рибалив у озері Сиваш, повідомив прикордонників про те, що представники ФСБ Російської Федерації затримали український човен з рибалками в районі Кошарського лиману.

"Човен вийшов з тимчасового пункту базування" Стрілецьке" для здійснення промислового вилову риби відповідно за талоном, виданим Генічеським територіальним відділом" Азоврибохорони", - повідомили в ДПСУ.

Прикордонники зазначили, що рибалки отримали інструктаж від посадової особи Держприкордонслужби згідно з чинним законодавством України й отримали дозвіл на вилов риби в озері Сіваш.

Потім стало відомо, що один з рибалок зателефонував дружині й попросив передати на пункт пропуску "Чонгар" оригінал його паспорта громадянина України для оформлення адміністративних документів.

За фактом протиправного інциденту начальник Бердянського прикордонного загону призначив службове розслідування.