Світ
16 вересня 2015
У Новосибірську засудили 4 людини за фарбування пам'ятників в кольори українського прапора
Російські судді признали винними чотирьох хлопців, яких звинувачували у розфарбовуванні ряду міських об'єктів в кольори прапора України.
news-image

Як повідомляє «Єдність» із посиланням на Грані.ру, 24-річного Кирила Коржавіна та 20-річного Владислава Шаповалова суд засудив до двох з половиною і двох років загального режиму відповідно.

Ще два фігуранта справи - Сергій Бєлов та неповнолітній на момент проведення акцій син федерального судді Назар Колекціонов - отримали півтора роки обмеження волі.

Бєлова визнали винним за частиною другою статті 214 КК - "Вандалізм, вчинений групою осіб". Інших хлопців - за частиню другою статті 214 та по пунктах а та б частини другої статті 244 - "Групове осквернення споруди, присвяченого боротьбі з фашизмом".

Суддя визнала доведеним, що в ніч на 3 грудня 2014 Коржавин, Колекціонов і Бєлов, з'явившись до будівлі обкому КПРФ, зрізали прапор цієї партії, а також намалювали на бюсті Леніна свастику і руну Вольфсангель, яка серед іншого використовується як емблема батальйону "Азов" . Після цього вони зафарбували вивіски штабу "Єдиної Росії" в Центральному районі міста і нанесли на них ті ж символи.

Читайте також: Росія намагається війною створити в Сирії аналоги "ДНР" та "ЛНР" - приватна американська розвідка