Події
17 вересня 2015
Голова "Укравтодору" написав заяву про відставку
Підгайний вирішив звільнитися через те, що "втомився боротися з системою, а також байдужістю до проблем галузі, які потребують невідкладного вирішення і засудженні з боку громадськості за бездіяльність".
news-image

Як повідомляє «Єдність» за словами вже екс-керівника відомства, стабільній роботі і розвитку дорожнього господарства перешкоджають значне і недофінансування, несвоєчасне виділення коштів, а також тривале узгодження і прийняття нормативних та інших актів.

Вирішити ці питання "Укравтодору" не під силу, оскільки вони відносяться до компетенції інших центральних органів влади, зокрема, Мінфінана, МЕРТ, Мін'юсту, Мінінфраструктури та Кабінету міністрів. Маючи мало коштів - тільки третина від мінімальної потреби галузі в частині лише дрібного ремонту та утримання, зробити українські дороги європейськими неможливо", - підкреслює Підгайний.

Згідно з орієнтовними підрахунками держагентства, для приведення тільки автодоріг загального користування державного значення у нормативне експлуатаційний стан необхідно, як мінімум, 500 мільярдів гривень.

У той же час кошти в держбюджеті з року в рік не передбачаються.

Нагадаємо, Кабінет міністрів призначив Сергія Підгайного головою Державного агентства автомобільних доріг України 4 червня цього року.

Читайте також: 90% доріг Києва потребує капремонту - Київавтодор