Україна
18 вересня 2015
Огляд найважливішого, що трапилось за ніч
Головні події ночі: танки в Донецьку, арешт Мосійчука та заява Білецького.
news-image

Мосійчук анонсував засідання суду про обрання міри запобіжного заходу.

18 вересня о 9:00 в Печерському районному суді, вул. Гайцена, 4, відбудеться суд по обранню міри запобіжного заходу нардепу Ігорю Мосійчуку.

Сам Мосійчук попередив, що можлива зміна часу засідання. 

 

У Lexus "друзів Мосійчука" під ВР знайшли зброю та набої.

Одночасно із затриманням нардепа Ігоря Мосійчука в будівлі Верховної Ради знадвору правоохоронці затримали кількох людей біля автомобіля Lexus.

У машині були знайдені набої та зброя. Чоловіки біля авто назвалися друзями Мосійчука, котрі приїхали підтримати його. Один із затриманих заявив, що належить до Радикальної партії та балотується в депутати.

"Це порушення будь-якого законодавства, і це взагалі знищення парламентаризму в країні. Фракція Радикальної партії буде діяти рішуче в захисті своїх колег. Ми за те, щоби все об'єктивно розслідувалося, але ми не дамо своїх колег просто так саджати", - заявив нардеп від Радикальної партії Дмитро Лінько.

 

Бойові танки переміщуються центром Донецьку.

Машини було помічено на центральній площі міста.

У мережі з'явилося відео, на якому зображено переміщення військових танків центром окупованого Донецька.

Повідомляється, що їх було зафіксовано на центральній площі міста, на прощі імені Леніна. Машини переміщуються в оточенні людей у військовій формі.

 

"Ми повністю злили й здали економічні та людські ресурси Донбасу",- Білецький.

Командир полку "Азов" згадав про початок війни на Сході.

Політик зазначив, що раніше українці не могли припустити, що Росія застосує проти України реактивні артилерійські системи. Також українці не думали про те, що ми можемо понести такі неймовірні втрати. 

"Ми думали, що Росія все це ініціювала, закрутила, заради того, щоб дати спокійно перекрити кордони і злити сепаратистів. Ми повинні були розуміти, враховуючи вже перші свідчення про перехід Градов, танків і т.д. через кордон, що просто закрити кордон нам не дадуть, і боротися якраз треба було не в прикордонних областях, а за основні ключові економічні та людські ресурси Донбасу.",- зазначив військовий.