Київ
18 вересня 2015
У Києві злочинці напали на покупця під час огляду квартири, що нібито продавалась
Зловмисники заманили чоловіка до орендованої квартири, яку нібито продавали. Потерпілого зустрів «фальшивий» власник, а його спільники в цей час ховалися у шафі.
news-image

Як повідомили у ГУМВС України в м.Києві, оперативники карного розшуку Печерського райуправління київської міліції помітили групу підозрілих молодиків, які зайшли в будинок та вирішили почекати у засідці, передає «Єдність».

За півгодини працівники міліції побачили цікаву картину: з під’їзду, за яким вони наглядали, вибіг схвильований чоловік, а за кілька секунд за ним спішили ті самі молодики. Оперативники затримали підозрілих осіб.

Виявилося, що міліціонери дуже вчасно прийшли на допомогу: потерпілому погрожували ножем та намагалися взяти в полон у квартирі. 

Потерпілий – 33-річний киянин, менеджер столичної фірми. Затримані: 24-річний уродженець Сумщини,  24-річний хмельничанин та 19-річний житель Київщини. Усі нападники – раніше судимі.

Згодом з’ясувалося, що потерпілий був знайомий із одним зі зловмисників. Мешканець Київщини наймався на його фірму на тимчасову роботу, зустрічався з менеджером, а відтак вважав, що чоловік завжди має при собі гроші. Зловмисники познайомилися неподалік вокзалу, коли разом шукали у столиці заробіток. Спілкуючись, вигадали кримінальний план, як швидко розбагатіти, - йдеться в повідомленні відомства.

Згодом, діючи за цим планом, наймолодший із групи розповів «багатому» менеджеру про знайомого, який терміново й дешево продає квартиру. Тим часом його поплічники винайняли на одну добу помешкання на Печерську, в якій і призначили зустріч киянину. Покупця зустрів один зі зловмисників. Інші ховалися у шафі передпокою.

Оглядаючи квартиру, менеджер запідозрив неладне. Пильність допомогла киянину не стати жертвою. На кухні «господар» накинувся на покупця із ножем, але той зумів вирватися і почав тікати. Інші зловмисники вистрибнули з шафи, але запізнилися на кілька секунд. Далі… всі зустрілися з оперативниками, - повідомляє прес-служба.

Підозрювані чинили опір та нанесли двом працівникам карного розшуку тілесні ушкодження. Не дивлячись на це, були затримані.

У них вилучили мотузку, рукавички, ніж, документи та гаманець потерпілого із 500 гривнями та 300 доларами США.

Працівники міліції доставили всіх до райуправління. Наразі розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 187 (Розбій) КК України. Тепер їм загрожує новий тюремний строк – до десяти років позбавлення волі.

Читайте також: 29-річна дівчина серед білого дня грабувала жінок на вулицях столиці (відео)