Події
18 вересня 2015
Адвокат затриманого ГРУшника Єрофєєва заявила, що їй погрожують у Головній военпрокуратурі України
Оксана Соколовська також зазначила, що сьогодні виступить із відповідною заявою на телебаченні.
news-image

Вручення обвинувального акту затриманому в Україні росіянину Євгену Єрофєєву юридично недійсне, оскільки пройшло з порушенням процедури - у відсутності адвоката. Про це виданню ТАСС повідомила адвокат Єрофєєва Оксана Соколовська, передає «Єдність».

Інформація (про вручення обвинувального акта - прим. ред.) не відповідає дійсності щодо мене та мого підзахисного. Моєму підзахисному якщо навіть і був він вручений, то був вручений без моєї участі і не має юридичної сили. Процедура недійсна, - заявила Соколовська.
Мені не дали повністю ознайомитися з матеріалами справи, цілий день слідчий був нібито зайнятий, я приїжджала неодноразово. А потім під телефонну відеозапис мені спробували вручити обвинувальний акт, я його, звичайно, не взяла. Тобто вони вже вважають, що у них слідство закінчилося, - розповіла Соколовська.

На уточнююче запитання корнспондента ТАСС, чи вірно, що за всіма нормами юриспруденції вручення обвинувального акта (навіть якщо воно сталося) було незаконним, так як проведене за відсутності адвоката, Сокловський відповіла:

Абсолютно вірно.

Також Оксана Соколовська роз'яснила ситуацію по другому затриманому росіянину - Александрову.

Стосовно другого (Александрова) - там все зрозуміло - там адвокат слідства, робить все як треба слідству - все отримав, скрізь розписався, - розповіла вона.

Крім того, Соколовська повідомила, що на її адресу надходять погрози від співробітників Головної військової прокуратури України.

На даний момент прокуратура дуже жорстко поводиться стосовно мене, вже з Військової прокуратури посипалися звинувачення на мою адресу, що я працюю з ГРУ, ФСБ, ФБР і так далі. Мені надходять погрози, - заявила вона.

Соколовська повідомила про свій намір виступити з офіційною заявою у зв'язку з погрозами.

Сьогодні я виступлю із заявою на телебаченні. Це вже виходить за всі рамки - мені вже запропонували адвоката найняти, багато чого "пропонували" вчора, тому треба вже якось з цим боротися. Ми, Україна, себе позиціонуємо, як країна, що йде до ЄС, що дотримується всіх стандартів, у нас "відновлення довіри до судової системи" і т.д, а при цьому з'являються чергові замовні політичні справи , - сказала Соколовська.

Як писала «Єдність», 16 вересня Соколовська повідомила, що Єрофєєв скаржиться на самопочуття і відсутність доступу до кваліфікованої медичної допомоги.

Читайте також: Адвокат ГРУшника Єрофєєва заявила, що затриманий скаржиться на відсутність кваліфікованої меддопомоги