Війна
18 вересня 2015
Широкине обстріляли з 82-міліметрових мінометів
Бойовики невдало намагалися спровокувати наших бійців на вогонь у відповідь.
news-image

Про це повідомили в прес-центрі АТО, передає «Єдність».

За інформацією, упродовж сьогоднішнього дня ситуація у зоні АТО залишалася спокійною. З опівночі і до 18 години незаконні збройні формування не обстрілювали наші позиції. 

Проте, бойовики тричі вдавалися до збройних провокацій. Так, близько 1 ночі на позиціях бойовиків неподалік Горлівки, наші спостерігачі зафіксували роботу ворожої зенітної установки. 

Поблизу Маріуполя, у селищі Широкине, майже о 12 і 15 годині, злочинці з 82-міліметрових мінометів били в напрямку лінії розмежування. Ворожі міни лягали за декілька сот метрів від наших опорних пунктів. Таким чином проросійські бандформування невдало намагалися спровокувати наших бійців на вогонь у відповідь, щоб згодом звинуватити українську сторону у зриві мирних домовленостей.

Варто зазначити, що українські воїни не лише утримують визначені позиції та допомагають місцевому населенню.

Щоденно наші сапери проводять роботи з розмінування районів бойових дії. Ця проблема, на сьогодні, найбільш гостро стоїть у населених пунктах куди повертаються вимушені переселенці. На даний момент, у зоні АТО працює 36 наших груп розмінування.

Як результат, з початку АТО українські сапери знищили майже 20 тисяч вибухонебезпечних предметів. Серед них боєприпаси на розтяжках, фугаси великої потужності, інженерні боєприпаси, різного роду саморобні вибухові пристрої. В цілому, вже очищено від вибухонебезпечних предметів близько 1000 гектарів територій Донецької і Луганської областей звільнених від проросійських бандформувань.