Політика
18 вересня 2015
Гройсман запропонує депутатам спростити свою недоторканість
Відповідний законопроект вже знаходиться на розгляді у профільному комітеті
news-image

Виступаючи під час засідання Національної ради реформ під головуванням Президента України Володмимр Гройсман заявив, що слід спростити процедуру зняття депутатської недоторканності, адже вона настільки довготривала, що може тривати тиждень, повідомляє «Єдність» з посиланням на прес-службу Верховної Ради.

«Наприклад, якщо є реальні докази злочину, це треба вирішувати негайно, приймати народного депутата під контроль, щоб він нікуди не зник, і таким чином дуже скоро всі зрозуміють, що відповідальність дуже близько», - наголосив він.

Спікер зазначив, що процедура має бути максимально швидкою. Якщо є необхідні докази, приймається рішення й далі вже повинні ефективно й оперативно спрацювати правоохоронні органи. Втім, як зазначив Гройсман, ця система не повинна перетворитись у машину політичних переслідувань та загроз.

«Якщо ми говоримо, що ми боремося з корупцією, то, напевно, немає такої людини, яку б корупція просто не« дістала », оскільки вона заважає жити і вбиває нашу державу», - заявив він.

Спікер ВР також анонсував створення в парламенті робочої групи під керівництвом першого заступника голови Верховної Ради Андрія Парубія, представники якої працюватимуть з профільними комітетами щодо розширення антикорупційної законодавчої бази. Керівник парламенту наголосив, що ініціюватиме відміну можливості сплатити заставу, якщо підсудного було заарештовано за корупційний злочин.