Україна
18 вересня 2015
Огляд найважливішого, що трапилось за день
Головні події дня: Мосійчука залишили за ґратами на 2 місяці, з ефіру зняли політичне ток-шоу "Шустер LIVE", Порошенко підписав наказ про підвищення соціальних виплат.
news-image

Мосійчук залишається у в'язниці на 2 місяці.

Таке рішення прийняв Печерський районний суд у Києві.

Народного депутата України від Радикальної партії Ігоря Мосійчука рішенням суду залишено під вартою на 2 місяці. Адвокати нардепа, наголошуючи на стані здоров'я підзахисного і відсутності доказів, пропонували заставу у 50 тисяч гривень, але суд відмовив. Було відхилено й клопотання про відвод судді.


"Шустер LIVE" зняли з ефіру через події в Україні.

1+1 не випустив в ефір політичне ток-шоу.

Про це на своїй сторінці в фейсбуці повідомили декілька народних депутатів та журналістів. Журналіст Юрій Бутусов повідомив, що політичне ток-шоу "Свобода слова" студії Шустера не транслюватиметься каналом 1 + 1.

"Щойно стало відомо від керівництва студії. Савік зараз повинен оголосити в ефірі. Забавно. Навіщо псувати нерви увечері в п'ятницю? Треба всім дивитися кіно.",- зазначив Бутусов.

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко наголосив, що програму зняли з ефіру за командою Банкової. Ляшко зазначив, що сам особисто повинен був брати участь в програмі.

 

"Я збирався показати документи і розповісти правду про 7 епізодів, на основі яких Порошенко чинить політичну розправу над Ігорем Мосійчуком та усією нашою командою",- зазначив політик




Порошенко підписав зміни до бюджету з підвищеними соціальними виплатами.

Цей крок Президент назвав першим результатом реального впровадження реформ.

За інформацією, Президент України підписав Закон «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2015 рік». Саме цей закон забезпечить підвищення соціальних стандартів, пенсій та заробітних плат. 

«Наша команда зробила все можливе, щоб вже з 1 вересня було забезпечено це зростання, нехай і на скромну величину від 13 до 18%», - наголосив Порошенко.



Роми Закарпаття ідуть в політику.

На місцевих виборах представники меншини планують висунути близько 40 своїх кандидатів.

Голова «Об'єднання ромів Ужгорода» Мирослав Горват заявив, що 25 жовтня на виборах до місцевих рад ромська громада Закарпаття висуватиме 30-40 своїх кандидатів у депутати. До обласної ради, за повідомленням лідера ромів, обиратиметься лише один кандидат.

«Роми не хочуть жити так, як вони сьогодні живуть, готові змінювати умови, в яких перебувають", - наголосив Горват.



Міліція допомагатиме людям, які блокуватимуть Крим.

Херсоньскі правоохоронці забезпечуватимуть захист українців, які влаштують блокування продовольчих вантажів, що везуть до окупованого Росією Криму.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав заступник глави УМВС Херсонської області Ілля Ківа.

“ МВС у Херсонській області забезпечуватиме захист волевиявлення українських громадян!!! Провели нараду з губернатором області, на якій вирішили забезпечити наметами, водою, харчуванням, медичною допомогою людей, які приїхали для проведення мирної акції з блокування окупованої території", - написав міліціонер.

За його словами, за правопорядком слідкуватимуть бійці батальйону МВС "Херсон" і міліцейський загін спеціального призначення. Крім того, міліція встановить для активістів намети і туалети. Палатки встановлять на кожному із трьох напрямів кордону, їх кількість залежатиме від кількості активістів.