Україна
19 вересня 2015
Огляд найважливішого, що трапилось за день
Головні події дня: адвокат Мосійчука оскаржуватиме рішення суду, лідери "Правого сектору" та "Свободи" обговорили питання місцевих виборів та кримчани готуються до продуктової блокади.
news-image

Адвокат Мосійчука буде оскаржувати арешт свого підлеглого.

Подати апеляцію на рішення суду правозахисник Оксана Мельник планує наступного тижня.

Жінка пояснила, що наразі її підзахисний перебуває у відділі забезпечення досудового розслідування СБУ. Та додала, що не може коментувати фізичний стан нардепа, після того як він оголосив про початок голодування. Оксана Мельник пояснила, що повністю текст апеляційної скарги буде готовий тоді, коли оголосять повний текст ухваленого рішення.


Лідери "Правого сектору" та "Свободи" обговорили питання місцевих виборів.

Олег Тягнибок та Дмитро Ярош проводять консультації щодо створення "дорожньої карти".

Про це у соціальній мережі Фейсбук повідомив лідер "Правого сектору" Дмитро Ярош. Він пояснив, що сьогодні, 19 вересня, він зустрічався з очільником ВО "Свобода". У ході зустрічі політики обговорювали пункти спільної співпраці на місцевих виборах. Наприклад, створення на реалізацію "дорожньої карти".

 

Кримчани готуються до продуктової блокади.

З блокадою, яку оголосили представники Меджлісу, будуть боротися підвищенням цін.

Таку інформацію повідомляє так званий віце-прем'єр Криму Руслан Бальбек. Він заявляє, що серед місцевого населення ширяться чутки про збільшення цін на продуктові товари. У свою чергу "глава" Кримської республіки Сергій Аксьонов зазначає, що такі повідомлення лише спекуляція. Він повідомляє, що віддав доручення спостерігати за змінами цін. Також Аксьонов повідомив, що реальної причини для збільшення вартості товарів не існує, а підвищувати будуть "не чисті на руку" підприємці.


 

На українському кордоні затримали біженців із Сирії.

Нелегали планували через Україну потрапити в Європу.

Українські прикордонники на різних ділянках кордону з країнами ЄС затримали біженців із Сиріїї, Йорданії та Сомалі. У Закарпатській області на ділянці Лужанка було затримано трьох чоловіків без документів, які намагались перетнути кордон з Угорщиною й заявили, що вони є громадянами Сирії. Також на на ділянці відділу Стужиця в напрямку кордону зі Словаччиною було затримано без документів двох чоловіків, які потім були ідентифіковані, як громадяни Сирії та Йордану. Прикордонники відділу "Горонглаб" затримали п'ятьох громадян Сомалі, які через Україну намагалися потрапити до Словаччини.


Полторак обіцяє нове меню для солдат.

Харчування стане більш якісним та повноцінним.

На українських військових очікує абсолютно нова система харчування. Про заявив міністр оборони України Степан Полторак у Львові під час відвідин Академії сухопутних військ, пише «Єдність» з посиланням на прес-службу Міноборони.

“ Вона, як і раніше, залишається в межах 58-59 гривень. Однак забравши складову посередників - на ці ж кошти можна годувати бійця якісно і смачно", - наголосив Полторак.

За інформацією, експериментальне новітнє харчування вже стартувало у декількох їдальнях для військовослужбовців. Відмінність полягає у тому, що меню стане більш різноманітним - замість 30 страв воякам тепер пропонуватимуть 200. Важливо те, що віднині у них буде право вибору за власним смаком.