Суспільство
20 вересня 2015
У Москві проходить санкціонований мітинг проти чинної влади (фото)
Акція протесту проходить у річницю політичної "рокіровки", коли Дмитро Медведєв та Володимир Путін обмінялися владними повноваженнями.
news-image

Організатори акції сподіваються на участь 40 тисяч осіб, наразі до місця проведення акції дісталося близько 5 тисяч, передає «Єдність».

Антиурядовий мітинг розпочався о 17:00 за київським часом в одному зі спальних районів Москви, біля метро "Мар'їно".

Оскільки, на президентських виборах 2011 року сталося так, що Путін брав участь у виборчих перегонах та згодом став президентом, його прем'єрське крісло зайняв колишній президент - Дмитро Медведєв. Тому, однією з цілей мітингу стало отримання "безумовного" доступу опозиції до виборів.

Також активісти вимагають припинення війни, скасування цензури, боротьби з корупцією та звільнення усіх політичних в'язнів.

Один з організаторів, опозиціонер Олексій Навальний вважає, що наразі влада не гребує усіма способами впливу на громадян "від війни та телепропаганди до політв'язнів і дурниць, начебто знищення продуктів".

Також він нагадав, що після загибелі Бориса Нємцова не відбувалося масштабних зібрань, тому така акція вкрай необхідна, аби показати владі, що "ми теж тут живемо і ми якось не дуже планували жити в монархії".