Суспільство
21 вересня 2015
Пенсіонерка віддала шахраю майже півмільйона гривень
Літня конотопчанка, повіривши у диво-акцію, втратила 22,5 тисяч американських доларів і 14 тисяч гривень. А отямившись, прийшла за допомогою до міліції.
news-image

Про це повідомляє «Єдність» з посиланням на СЗГ УМВС в Сумській області.

Як виявилося, у Конотопі до пенсіонерки на вулиці біля її будинку підійшов молодий чоловік. Представившись працівником соціальної служби, він розповів про грошову диво-акцію, взявши участь у якій, пенсіонерка могла б подвоїти свої заощадження. Незнайомець попередив, що акція діє тільки сьогодні та попросив жінку не зволікати.

Зрадівши такому несподіваному повороту долі, пенсіонерка побігла додому і принесла «доброзичливцю» всі свої гроші. Той запакував їх в конверт, віддав їй і попросив підійти в обідній час до супермаркету, де і повинен був вручити грошовий приз.

Пенсіонерка так і вчинила, але біля магазину так нікого й не дочекалася. А коли відкрила залишений конверт, замість грошей побачила акуратно складені газети.

На жаль, кількість фактів скоєння шахрайств як на території Сумської області, так і Конотопа, не зменшується. Щодня у чергову частину міліції приходять люди, які по своїй наївності, довірливості, а іноді й дурості потрапляють у пастки різних шахраїв. І це незважаючи на те, що міліція постійно проводить профілактичну роботу щодо попередження вчинення шахрайств. Ми переконливо просимо всіх громадян бути більш пильними, не довіряти незнайомцям, в жодному разі не віддавати їм свої заощадження. Пам'ятайте - тільки ви самі можете протистояти подібним злочинам, - коментує ситуацію виконуючий обов'язки начальника Конотопського міськвідділу міліції Микола Панов.
Читайте також: У Києві затриманий молодик, який крав у своїх знайомих