Київ
21 вересня 2015
У Києві партія "Єдність" почала "обробляти" виборців картоплею
Із палаток кандидата у депутати за безцінь роздають картоплю.
news-image

У Києві депутат Київради від "Єдності" Олександра Омельченка Олександр Бродський перед виборами взявся "задобрювати" виборців картоплею. Про це у Фейсбуці повідомив депутат Київської обласної ради Олександр Аронець, передає  «Єдність» із посиланням на УП.

За словами "свободівця", на окрузі Сирець-Нивки з’явились кілька наметів з ім’ям кандидата у депутати, у яких за безцінь роздають картоплю.

Ось з таких палаток фактично за безцінь роздають картоплю. 1 пакет картоплі, а це близько 10 кг, "продають" за 10 гривень. Причому підкуп виборців абсолютно не приховується депутатом, - написав Аронець.
Що на це скаже МВС (Антон Геращенко, Аваков ) і прокуратура? Кандидат порушує ч.4 ст. 60 про місцеві вибори про заборону надання товарів на пільгових умовах, - написав Аронець.

Він виклав фото намету на вулиці Ризькій. На світлині видно великі черги за депутатською картоплею.

Подібні намети стоять ще на інших вулицях, зокрема на Щербакова і Новоукраїнській, - підсумував Аронець.

У свою чергу, радник голови МВС Антон Геращенко у коментарі під постом у соцмережі запевнив, що наразі проти підкупу виборців готує звернення, щоб правоохоронці перевірили наведені у пості Аронця факти.

Як відомо, нещодавно мер Києва Віталій Кличко написав листи пенсіонерам, де пообіцяв матеріальну допомогу. Більше того, за словами мешканців, багатьом пенсіонерам передзвонювали і питали, чи отримали вони допомогу від Кличка. Згодом листи від мера отримали ветерани війни. Допомогу виплачували коштом міського бюджету.

Як відомо, кандидати у депутати традиційно активізуються перед виборами. Саме в цей час у дворах мешканців активно кладуть асфальт, ставлять дитмайданчики "від депутатів", традиційним також став підкуп виборців продуктовими наборами.

Гречкою і олією запам’ятався екс-мер Києва Леонід Черновецький.

У 2012 році екс-соратниця мера Києва Леоніда Черновецького, депутат Київради Алла Шлапак напередодні виборів до Верховної Ради роздавала пакунки з продуктовими наборами від її імені.

Справжній казус вийшов у 2011 році з регіоналом Максимом Луцьким. Кандидат запам’ятався тим, що наліпив своє обличчя на ліки від Червоного хреста, які роздаються безкоштовно.

Більше того, депутат зумів знайти підхід до різних верств населення по-різному – до кого пляшкою шампанського зі своїм обличчям, до кого шоколадкою і йогуртом, до кого упаковкою кексів.

Також Луцький роздавав продуктові пайки пенсіонерам та ветеранам.

Передвиборчим підкупом виборців займався і екс-секретар Київради Олесь Довгий. Перед новим 2012 роком він агітував київських бабусь, роздаючи їм продуктові пайки.

Також Довгий задобрював виборців цукерковими наборами для дошкільнят.

Читайте також: Кличко першим подав документи у мери Києва