Суспільство
21 вересня 2015
На виборах ректора Київського національного університету ім. Т.Шевченка назріває корупційний скандал
Студентів, які ведуть у закладі боротьбу з корупцією, намагаються відрахувати.
news-image

Студенти Київського національного університету ім. Т.Шевченка звернулись до Міністра освіти і науки України Сергія Квіта з проханням взяти під особистий контроль вибори ректора університету, а також створити незалежну оглядову комісію у навчальному закладі, повідомляє «Єдність»

За інформацією, студенти Володимир Коваль та Іван Кучерявий виявили дві гучні корупційні схеми власного вузу. Вони звернули увагу на тендерні закупівлі та поселення у гуртожиток економічного факультету. Зараз хлопці стверджують, що вибори ректора університету, які відбудуться незабаром, є фіктивними і теж мають корупційну складову.
Хлопці створили проект ШеваПил, мета якого - боротьба з корупцією у стінах Київського університету імені Т.Шевченка. Але після літньої сесії з'ясувалось, що антикорупціонери можуть вже не вчитися у вузі - їх подають на відрахування. Не склали вони саме ті дисципліни, які викладають на кафедрі, очолюваній ректором, з яким студенти, власне, й ведуть боротьбу за справедливість.

"Ми переконані, що це пов'язано з нашою діяльністю. І ми переконані, що це пряма політична розправа однієї людини. Ми маємо намір подавати апеляції і добиватися незалежної комісії з боку МОН, яка і повинна дати оцінку нашим знанням. У них ми не сумніваємося", - додають студенти.

Проректор з науково-педагогічної роботи КНУ Володимир Бугров прокоментував відрахування студентів, зазначивши, що політичного підґрунтя воно не має.

"У цьому році ми відрахуємо 218 студентів, з філософського буде відраховано 18 осіб. Все просто: не вчилися - не склали", - пояснює Володимир Бугров.

Володимир Коваль та Іван Кучерявий своє відрахування називають репресіями і звертаються до МОН з проханням створити незалежну комісію, в присутності якої вони готові скласти предмети ще раз.