Події
23 вересня 2015
Меджліс відреагував на скандальні заяви "прокурора Няши"
Рекомендація прокурора Наталії Поклонської для ЗМІ не використовувати у публікаціях назву "Меджліс кримськотатарського народу" пов'язана з блокадою Криму.
news-image

Про це пише«Єдність» з посиланням на російське видання "КоммерсантЪ".

Таку думку висловив перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джеляль.

За його словами, лист так званого "прокурора" півострова Наталії Поклонської, який, як повідомлялося, надійшов до редакцій кримських і севастопольських ЗМІ, "напевно пов'язано з цивільною блокадою Криму".

Він зазначив, що акція організована "не Меджлісом як органом" і кримські члени організації в ній не беруть участь.

Так, ми не зареєстровані, але ми і не претендуємо на це. У нас немає банківських рахунків, ми не ведемо діяльність, яку потрібно реєструвати. Ми національний представницький орган, який діє в рамках міжнародного права, - сказав Джеляль.

Рекомендація не використовувати слово "Меджліс", на його думку, дорівнює забороні, так як більша частина кримських ЗМІ підконтрольна окупаційній владій.

Нагадаємо, що блокада поставок товарів до окупованого Криму почалася 20 вересня з ініціативи кримськотатарської громади, потім до акції долучилися бійці "Правого сектора". В'їзд на півострів закритий тільки для вантажівок, легкові авто та пішоходи потрапляють до Криму безперешкодно.

Читайте також: Чубаров розповів коли почнеться новий етап блокади Криму