Політика
23 вересня 2015
Сенатор Маккейн в Одесі: «Росія - це газозаправна станція, яка прикидається країною»
Сенатор зазначив, що Володимир Путін знаходиться на хибному боці історії.
news-image

Сьогодні американський сенатор Джон Маккейн прибув до Одеси з Франкфурта на літаку Gulfstream C-20H, який належить Військово-повітряним силам США, передає «Єдність» із посиланням на Думская.
В одеському аеропорту сенатора зустрів губернатор Михеїл Саакашвілі.

Під час бріфінгу для журналистів сенатор, перш за все, висловив захоплення "відважним народом України, який зустрів російську агресію". Він також розкритикував американський уряд за те, що українцям не змогли надати сучасну зброю.

Для нас, для американців, є ганьбою, що ми не можемо надати сучасну зброю українцям, які ведуть цей нерівний бій з росіянами, - зазначив він.

Маккейн також згадав і про Майдан, зазначивши, що для нього було честю бачити, як українці повстали проти корумпованого уряду.

Зараз завдання для всіх нас, щоб прагнення і задачі Майдану реалізувалися. Дуже важливо, щоб в Україні тривав процес реформ і боротьби з корупцією, - сказав він.

Американського політика, який відомий своєю нелюбов'ю до Володимира Путіна, запитали, що б він сказав президенту Росії при зустрічі.

Ми знаємо пана Путіна як хулігана і людину, яка любить лякати слабких. Я часто говорив, що Росія - це газозаправна станція, яка прикидається країною. У великій мірі їх економіка залежить від нафти. Ціна на нафту буде падати, і він зіткнеться з труднощами в країні. Якби я побачився з Путіним, який наклав на мене санкції за підтримку України, я б подякував йому за це, оскільки ці санкції я вважаю честю. Я сказав би йому, що він знаходиться на хибному боці історії. Рано чи пізно його агресії, авантюрам, корупції та іншим неподобствам прийде кінець, - сказав політик.

Губернатор Саакашвілі розповів, що в ході візиту сенатора Маккейна проведуть по історичному центру міста. Крім того, сенатор відвідає Оперний театр.

Під час бріфінгу поруч із Михеїлом Саакашвілі знаходився його син. Втім, він не звертав уваги на поважних гостей та грав на траві зі щеням.