Україна
23 вересня 2015
Огляд найважливішого, що трапилось за день
Головні події дня: активісти пікетували будинок Добкіна, у малих містах з'являться шерифи, Порошенко зустрівся з сенатором США Джоном МакКейном.
news-image

Активісти, що пікетували будинок Добкіна, увірвалися в будівлю Харківської міськради, відбулися сутички з міліцією.

Невідомі у масках оприскали міліціонерів з газових балончиків.

Невідомі у камуфляжі і балаклавах, які пікетували будинок екс-губернатора Харківської області Михайла Добкіна, прийшли до Харківської міськради. Про це повідомляє "112 Україна".

“ Ми знаходимося біля Харківської міськради, де зараз проходить сесія. Напередодні до будинку Михайла Добкіна приїхало понад двохсот людей у балаклаві. Зараз прийшли до будівлі міськради і вимагали, щоб до них вийшов Геннадій Кернес. Відбулося кілька зіткнень між міліцією та людьми у балаклавах. Кілька хвилин тому хтось пустив сльозогінний газ. Вхід до міськради оточений щільним кордоном міліції. Хлопці відійшли буквально на 20 м. Жодних конкретних вимог поки люди в балаклавах не висувають, однак перебуваючи у будинку Добкіна, вони сказали, що їх завдання викинути з міста Добкіна і зробити так, щоб Кернес не став мером Харкова, - розповіла кореспондент.




 У малих містах з'являться шерифи.

Відповідну програму вже розпочало Міністерство внутрішніх справ.

Кабінетом міністрів вже виділено 140 мільйонів гривень на програму "український шериф", яка стартує незабаром. Про це 23 вересня повідомив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк на виїзному засіданні уряду в Полтаві.

«МВС почало вже другу програму по впровадженню роботи поліцейських не тільки у великих містах, але й у маленьких містечках і селах. Це програма "українського шерифа", - сказав Яценюк.




Порошенко зустрівся з сенатором США Джоном МакКейном.

Президент України подякував Сенату США за активну підтримку України в протидії російській агресії.

Про це повідомили в прес-службі голови держави. За інформацією, Петро Порошенко провів зустріч з головою комітету з питань Збройних Сил США сенатором Джоном МакКейном. Президент підкреслив важливість для України військової допомоги від США. В свою чергу МакКейн підтримав підходи українського уряду до врегулювання конфлікту на Сході України.

«Я не сумніваюся, що Український народ готовий боротися до кінця, і я хочу запевнити, що велика кількість американських політиків будуть продовжувати робити все можливе, щоб допомогти вам»,- наголосив політик.




Білоруси виступили проти Лукашенка.

Сотні людей вийшли на акцію протесту.

У центрі Мінська сотні мешканців Білорусі вийшли на акцію протесту проти узурпації влади Олександром Лукашенко. Про це повідомила білоруська редакція Радіо Свобода. За інформацією, на акції виступає з промовою екс-кандидат у президенти Білорусі Микола Статкевич.

"Чоловік 200 - 300 прийшли на пікет Статкевича", - повідомляє білоруська служба Радіо Свобода на своїй сторінці в Twitter.




Бойовики пригрозили війною, якщо Києв підтримає курс на вступ до НАТО.

Ватажки проросійської терористичної організації "ДНР" загрожують одностороннім виходом з Мінських угод, якщо Київ почне готувати процедури для вступу України в НАТО.

З відповідною заявою сьогодні виступив лідер терористів "ДНР" Олександр Захарченко.

“ Якщо Україна почне готувати референдум про вступ до НАТО або інші процедури, то "ДНР" відразу вийде з Мінських угод і приступить до очищення від київської окупації всієї території Донбасу", - заявив терорист.