Україна
24 вересня 2015
Огляд найважливішого, що трапилось за ніч
Головні події ночі: попередження Яценюка, список ВО "Свободи" та 39-й гумконвой від РФ.
news-image

Ляшку також може загрожувати арешт.

Політолог Павло Нусс заявив, що Олегу Ляшку потрібно приготуватися до можливого арешту в залі парламенту.

За його словами, невдовзі до відповідальності можуть притягнути ще декількох членів Радикальної партії. Нусс наголосив, що відповідати депутати будуть за корупційні схеми.  

"Для мене не буде несподіванкою, якщо слідство встановить, що Мосійчук виконував роль посередника, передаючи гроші, отримані шляхом корупційних оборудок, в так званий "партійний общак", - зазначив політолог.

 

Заарештований свободівець стане №1 у списках до Київради.

Юрій Сиротюк буде очолювати список ВО "Свобода".

За інформацією, на посаду керівника міста буде балотуватися Олександр Мирний. За словами представників партії, їх організація знає як вирішити багато київських питань.

Також на засіданні обрали 120 осіб, які будуть претендувати на крісла в Київраді. Список кандидатів очолив Юрій Сиротюк, який наразі перебуває під вартою.

 

Яценюк пригрозив звільненням чотирьом керівникам областей.

Очільники чотирьох областей України отримали попередження від Арсенія Яценюка за саботаж підключення до державного реєстру міністерства юстиції.

"Наступним кроком буде подання президенту про звільненя з займаних посад керівників обласних та районих державних адміністрацій. Сидіти пальцем у носі крутити – це добре, тільки будете сидіти за межами адміністрацій. Країна вимагає і потребує змін", - наголосив Яценюк.

За інформацією міністра юстиціі Павла Петренка, проігнорували реформу в Рівненській, Запорізькій, Хмельницькій областях і на Буковині.

 

Вранці в Україну вторгнеться 39-й російський "гумконвой".

З Ростовської області на Донбас відправиться 39-й "гуманітарний конвой" МНС Росії.

У Донецьку і Луганську області відправляться понад 100 автомобілів, які доставлять понад 1,2 тисячі тонн гуманітарної допомоги". У МНС запевняють, що основну масу вантажу складають продукти харчування: консерви, крупи, макаронні вироби, чай, масло.

 

Силовики затримали 80 копачів "сонячного каміння".

Правоохоронці затримали 80 людей, які мали намір добувати бурштин, під час проведення спецоперації у Маневицькому районі Волинської області, повідомили у тамтешній міліції.

"Усіх їх доправили до Маневицького РВ УМВС України у Волинській області для проведення слідчих дій", - ідеться у повідомленні.