Політика
24 вересня 2015
Обама передумав і таки зустрінеться з Путіним в ООН
Американський президент хоче обговорити Україну і Сирію.
news-image

Президент США Барак Обама, який був проти зустрічі з Володимиром Путіним, вирішив, що вона необхідна, повідомляють джерела The New York Times в американських урядових колах, передає «Єдність» із посиланням на Кореспондент.

На думку американського президента, зараз саме час для того, щоб наполягати на продовженні режиму припинення вогню на сході України, а також щоб обговорити ситуацію в Сирії, зазначають джерела.

Зустріч може відбутися в понеділок або вівторок, проте сторони поки не можуть вибрати час, який влаштував би обох лідерів.

Офіційно Білий дім ніяк не коментує ймовірність зустрічі, проте джерела газети у вашингтонській адміністрації схиляються до того, що вона все ж таки відбудеться.

Напередодні про можливу зустріч Путіна і Обами в ООН повідомляло агентство ТАСС з посиланням на свої джерела, однак прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков зазначив, що не може підтвердити факт домовленості.

У Кремлі заявляли, що не проти зустрічі президентів, якщо така пропозиція надійде.

Останні переговори в двосторонньому форматі Путіна і Обами відбулися в 2013 році в британському Лох-Ерні на саміті Великої вісімки. Після цього лідери кілька разів зустрічалися на міжнародних самітах, але їхні бесіди були короткими.

Минулого тижня контакти відновили міністри оборони Росії і США Сергій Шойгу і Ештон Картер. Вони протягом 50 хвилин обговорювали сирійську проблему телефоном. Російська влада неодноразово зазначала, що підтримує режим Асада в його боротьбі з тероризмом, але не бере участь у внутрішньогромадянському конфлікті. Як пояснив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, російські військові перебувають у Сирії протягом багатьох років, при цьому їхнє завдання - допомагати в освоєнні техніки, що постачається Росією.

Читайте також: Новим послом України в Канаді призначено тележурналіста Андрія Шевченка