Політика
24 вересня 2015
Медведєв заговорив про якусь "нову формулу росту" для вмираючої російської економіки
Прем'єр-міністр Дмитро Медведєв назвав вичерпаною колишню модель економічного розвитку для Росії.
news-image

Таку заяву зроблено в програмній статті прем'єра "Нова реальність: Росія і глобальні виклики", яка опублікована на сайті «Російської газети», передає «Єдність».

Завдання, яке стоїть перед країною - не просто вихід з кризової економічної ситуації. Стратегічна мета, заявлена ​​Медведєвим, - це прорив у групу країн з найбільш високим рівнем добробуту.

Глава кабінету визнає: при простоті формулювання, її досягнення вимагає великих зусиль. Ключові показники «нової формули зростання» - підвищення продуктивності праці і відмова від інерційно-сировинної економіки. Слід навчитися швидше і ефективніше реагувати на зміни в глобальному світі. Росія не може ігнорувати спільний порядок денний.

Прем'єр пропонує розглядати кризу як шанс поліпшити позиції країни на світовій політичній та економічній карті. Для цього потрібно провести значні інституційні реформи. Орієнтиром має стати поява прошарку активних, творчих і конкурентоспроможних громадян. Саме їм належить відповісти на виклики формується «нової реальності».

У публікації російського прем'єра підкреслюється, що влада в активному діалозі з суспільством зобов'язана забезпечити реалізацію спільно обраного курсу.

Читайте також: Головний економіст Росії вважає, що економіка імперії Путіна досягла "дна"