Україна
24 вересня 2015
Огляд найважливішого, що трапилось за день
Головні події дня: ріст цін на Херсонщині, трагедія біля Мекки, блокада Криму.
news-image

Через блокаду півострова виросли ціни в Херсонській області. 

Ціни зросли на ринках прилеглих до адміністративного кордону з Кримом. За інформацією, жителі з Криму виїздять туди за покупками.

"Приїздили у Чаплинку скуповуватися на ринок. Бувало, просять нас – ми возимо. Кажуть, тут набагато дешевше. Вони раніше були дешевші тут у нас, ось підскочили ціни добре", - розповів житель Чаплинки Віктор.

 

Під час танкового біатлону в Торезі вибухнув танк окупантів, в якому сиділи діти, є загиблі.

В ході проведення танкових "змагань" на підконтрольній російсько-каральним військам території Донецької області стався вибух танку.

За словами очевидців події, одна з російських бронемашин вибухнула, коли всередині та на ній були діти. Терористи повідомляють, що стався "теракт", який вчинили українські диверсанти. Втім, самі люди говорять, що бойовики просто пустили дітей до зброї, через це й стався вибух.

 

До блокування автодоріг до Криму додається й блокування залізної дороги.

Журналіст та активіст блокади Криму Осман Пашаєв розповідає про блокування залізничної гілки в Армянську.

В Укрзалізниці пояснили, що пасажирських перевезень у цьому напрямку не відбувається, однак прикордонники запевняють у зворотньому.

 

Трагедія через тисняву біля Мекки: загинуло 453 прочанина.

Це сталося у місті Міні в перший день мусульманського свята Курбан-Байрам. У цей день закінчується традиційне для мусульман паломництво хадж, в якому цьогоріч взяли участь два мільйони людей.

Місцеве управління з питань цивільної оборони повідомило, що потерпілі є представниками "різних національностей", не уточнюючи деталей. 

 

Кличко підвищив зарплати столичним бюджетникам.

У Києві з вересня будуть підвищені зарплати усім працівникам бюджетної сфери, зокрема, вчителям та медикам.

Гроші, які ми вивели з корупційних оборудок, йдуть у бюджет міста, на потреби киян. Це і додаткове фінансування системи освіти, будівництво шкіл і садочків, ремонт доріг, інфраструктури, підтримка соціально незахищених людей, які сьогодні ледве виживають. Також за рахунок цих коштів, за нашим із вами рішенням, у столиці з вересня будуть підвищені зарплати усім працівникам бюджетної сфери – це 170 тисяч киян. Зокрема, підвищаться зарплати вчителів та медиків. На 160-400 грн, – сказав Віталій Кличко.