Шоу-біз та культура
26 вересня 2015
Киянин конструює економні авто з пластику (фото)
Чоловік створив вже 22 моделі.
news-image

Вже на протязі 30 років 75-річний киянин Едуард Рудик конструює автомобілі практично зі сміття - з пінопласту і склопластику. Він вже створив 22 екземпляри, середня ціна кожного з них зараз близько 18 000 грн, повідомляє «Єдність».

Чоловік мріє про серійне виробництво свого винаходу, але для цього потрібні значні кошти. За попередніми розрахунками, йому потрібні інвестиції у сумі 2 млн доларів.
Розробка першого автомобіля зайняла у винахідника 3 роки. Всі машини Едуарда Рудика мають металевий каркас і склопластиковий корпус. Вони оздоблені деталями з мотоцикла, а деякі навіть електричним двигуном. Моделі дуже бюджетні, поєднують у собі простоту мотоцикла і комфорт автомобіля для двох пасажирів. Максимальна швидкість, на яку здатне це авто, - 100 - 120 км за годину.

«Ще в 1970-х зрозумів, що авто має бути двомісним. Стояв у Києві на проспекті Перемоги й дивився, скільки людей сидить в машинах. Виявилося — максимум двоє. Навіщо, питається, приводити в рух півтори тонни заліза, спалювати 15-20 літрів бензину?», — ділиться спогадами Рудик.

Для майстра створення його шедевру - це справжнє мистецтво. Автоконструктор спочатку креслить деталі на картоні, потім переносить їх на необхідні матеріали, потім збирає і покриває рідким скловолокном, яке придає автомобілю необхідну форму.

«Для моїх машин час ще не настав. Виробництво такого автомобіля не цікавить бізнесменів. Автозавод почне приносити прибуток через 4-5 років», — каже винахідник.