Суспільство
26 вересня 2015
Православні та греко-католики вирішили об'єднатись
Церкви хочуть досягти адміністративної єдності.
news-image

Греко-католицька та православна церкви повідомили про своє вірогідне об'єднання. Таку заяву зробили Українська греко-католицька церква під керівництвом архієпископа Святослава Шевчука та невелика Харківсько-Полтавська єпархія Української автокефальної православної церкви (оновленої) під керівництвом архієпископа Ігоря Ісіченка, інформує «Єдність».

Єпископ Святослав на сайті УАПЦ (о) розмістив листа відповідного змісту.

"Бажаю повідомити Вас про рішення отців Синоду: вітати рішення Собору Харківсько-Полтавської єпархії УАПЦ (о) та висловити готовність до спільного пошуку шляхів відновлення євхаристійного сопричастя й адміністративної єдності між Українською греко-католицькою церквою та Харківсько-Полтавською єпархією УАПЦ (о). Створити Синодальну робочу групу для пошуку моделі адміністративної єдності УГКЦ та Харківсько-Полтавської єпархії УАПЦ (о). Хочу запевнити Вас, що з мандату Синоду єпископів УГКЦ я особисто, як глава церкви докладатиму усіх зусиль для того, щоб благородна справа єднання наших церков за Божим благословенням якнайшвидше увінчалася успіхом", – ідеться в листі єпископа Святослава.

Нагадаємо, що це не перша заява подібного змісту в українському релігійному просторі. Раніше про об'єднання заявляли Українська православна церква Київського патріархату та Українська автокефальна православна церква.