Суспільство
28 вересня 2015
Берлусконі вважає анексію Криму "демократичним вибором кримчан", а Путіна - політиком №1 у світі
Колишній прем'єр-міністр Італії Сільвіо Берлусконі заявив, що жителі Криму зробили демократичний вибір, відділившись від України, а президента Росії Володимира Путіна назвав провідним політичним лідером.
news-image

Про це повідомляє «Єдність» з посиланням на Reuters.

"% кримчан проголосували, 93%проголосували за те, щоб відколотися від України, проголосували за те, щоб бути автономною республікою, проголосували за те, щоб стати частиною РФ, - сказав Берлусконі.
Вам треба було бачити любов, вдячність і дружелюбність, із якою вітали Путіна в Криму. Жінки кидалися в його обійми зі словами: Дякую, Володимир. Дякую, Володимир, - сказав Берлусконі, назвавши російського президента політичним лідером "номер один" у світі.

Нагадаємо, 11 вересня екс-прем'єр Італії Сільвіо Берлусконі прилетів до анексованого Криму з "приватним візитом" і провів там зустріч з президентом РФ Володимиром Путіним.

У МЗС різко засудили цю зустріч, назвавши "цей візит в окупований Крим черговою спробою РФ за будь-яку ціну легітимізувати незаконну окупацію і проявом неповаги до державного суверенітету України".

Після цього інциденту СБУ заборонила в'їзд в Україну колишньому прем'єр-міністру Італії Сільвіо Берлусконі.

Читайте також: Сільвіо Берлусконі віднині персона нон ґрата в Україні