Війна
28 вересня 2015
Тимчук: "Гвардія ДНР" розформовується, російських військових відправляють до Сирії
Серед російських військових на Донбасі поширюється інформація про те, що в жовтні буде проведена загальна ротація. Військовослужбовців, які мають досвід ведення бойових дій проти сил АТО, відправлять воювати до Сирії.
news-image

Про це повідомляє координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук вранці 28 вересня у Facebook, передає «Єдність».

Бойових зіткнень між підрозділами ЗС України й російсько-терористичними військами як таких не фіксується, - пише він.

Тимчук також заявив, що так звана «Республіканська гвардія ДНР» розформовується. Російські найманці, що воювали в її складі, намагаються виїхати до РФ, висловлюючи крайнє невдоволення триваючими з липня невиплатами грошового утримання. За мародерство і розкрадання оголошені «в розшук» представники керівництва так званої «Республіканської гвардії ДНР» - «Чекіст» і «Таліб».

Продовжують фіксувати сутички між бандформуваннями за сфери впливу на території «ДНР». Так звані «прокуратура» і «МГБ» «ДНР» продовжують порушувати кримінальні справи стосовно терористів з числа місцевого населення і російських найманців (проти військовослужбовців російської армії кримінальні справи порушувати заборонено). У лавах НВФ спостерігається різке зниження дисципліни, процвітає зловживання спиртними напоями, використання зброї в нетверезому стані, що призводить до жертв серед мирного населення.

У Луганську й Стаханові органи безпеки "ЛНР" проводить "фільтраційні заходи з метою виявлення "шпигунів", які прибули з території, підконтрольній Україні".

Читайте також: На Алтаї встановили меморіальну дошку "загиблому герою Новоросії" (ФОТО, ВІДЕО)