Події
28 вересня 2015
З 1 жовтня Visa не обслуговуватиме операції за картками російських банків
Visa з першого дня наступного місяця відмовляється від гарантованого обслуговування операцій за картками російських банків.
news-image

Як повідомляє «Єдність», про те, що Visa розіслала лист, в якому попередила членів системи про зміни у порядку обслуговування карт, написали учасники ринку.

Visa повідомила, що з 1 жовтня, якщо авторизаційні запити одержання схвалення від системи на проведення операції по локальних операціях всередині Росії будуть надходити в Visa, вона не гарантує їх обробку, – сказав один зі співрозмовників видання "Комерсант".

За його словами, Visa фактично знімає з себе відповідальність за відмову обробляти операції, за які їй довелося б повторно внести страховий депозит в ЦБ.

У компанії підтвердили відправлення такого листа всім банкам.

До цього терміну Національна система платіжних карт повинна повністю перемкнути всі операції Visa на себе. Чи буде завершений цей процес у строк, неясно, ряд налаштувань в НСПК все ще проводиться.

Як відомо, у грудні 2014 року міжнародна платіжна система Visa прийняла рішення відключити російські банки, що діють на території півострова Крим, від своїх сервісів.

Читайте також: Путін вважає розпад СРСР "величезною трагедією ХХ століття"