Світ
28 вересня 2015
Папа Римський Франциск завершив шестиденний візит у США месою для 1 млн осіб
На вулицях чергували сотні поліцейських і бійців Національної гвардії, які допомагали не допустити тисняви.
news-image

Папа Римський Франциск завершив шестиденний візит в США масштабним богослужінням під відкритим небом в американському місті Філадельфія (штат Пенсільванія), передає  «Єдність».

За даними організаторів, подивитися на месу, під час якої понтифік закликав завжди залишатися відкритими "для чуда любові", прийшли близько 1 млн осіб.

Транспортні служби Філадельфії останні кілька місяців готувалися до того, щоб у всіх бажаючих була можливість дістатися до місця проведення заходу.

27 вересня маршрути практично всіх автобусів і поїздів були змінені. На вулицях чергували сотні поліцейських і бійців Національної гвардії, які допомагали не допустити тисняви.

З нагоди приїзду понтифіка над містом були заборонені польоти іграшкових аеропланів, безпілотників і навіть повітряних куль.

Вранці понтифік зустрівся з людьми, які раніше зазнали сексуальних домагань з боку священнослужителів і обіцяв, що всі винні в цьому будуть притягнуті до відповідальності.

У моєму серці біль за тих молодих, хто зазнав сексуального насильства. Ті, на кому була відповідальність за цих юних, не виправдали довіри і заподіяли їм найсильнішу біль, - сказав понтифік.

Після цього він відвідав близько 100 ув'язнених найбільшої в'язниці Філадельфії "Керран-Фромхолд". Понтифік потиснув руки деяким із в'язнів і закликав їх стати на шлях виправлення. Папа Римський зазначив, що "прийшов до них як пастир", щоб вислухати їх.

Також понтифік встиг поговорити з деякими учасниками Всесвітньої зустрічі сімей.

 Щоб проводити Папу Римського Франциска в міжнародний аеропорт Філадельфії приїхали мер цього міста Майкл Наттер, а також віце-президент США Джозеф Байден.

Читайте також: Папа Римський закликав світ відмовитися від зброї масового знищення