Події
28 вересня 2015
Користувачі соцмереж розшукали вбивць ветерана АТО у Києві (фото)
Зловмисники знаходяться у розшуку.
news-image

Київська міська спілка ветеранів АТО на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook розмістила матеріали з камер відеоспостереження у кафе "Пальміра" в Києві, де в ніч з 26 на 27 вересня було вбито ветерана АТО Артема Приходько, повідомляє «Єдність».

Інформацію швидко підхопили користувачі соцмереж та своїми репостами розповсюдили на велику кількість загалу. Таким чином вдалося віднайти сторінки зловмисників у соцмережах та, відповідно, деякі данні.

"Не можемо не сказати спасибі всім тим, хто репостить і розганяє в соцмережах ці пошуки. Ми отримуємо сотні повідомлень, вже підключилася преса, і все це - завдяки простому бажанням громадян жити в нормальній правовій державі, де будь-який злочинець, ким би він не був, карається за скоєне", - написали представники Спілки.

Так, ім'я одного зловмисника вдалося з'ясувати. Це Антон Бірюк, 1989 року народження, тричі судимий мешканець Борщагівки у Києві. Але ім'я вбивці, що був за кермом автомобіля, який вчинив наїзд на потерпілого й таким чином завдав йому несумісних з життям тяжких тілесних ушкоджень, поки остаточно не з'ясовано. Його фото заскрінили с камер відеоспостереження у кафе та прохають усіх, кому щось відомо про цього чоловіка, повідомити до Спілки ветеранів АТО міста Києва.

Нагадаємо, конфлікт розпочався, коли зловмисники намагалися спровокувати бійку з бійцями АТО, які щойно демобілізувались. Військові викликали наряд міліції, але злочинці не припиняли провокації. Потім один з них дістав пістолет Макарова й почав ним погрожувати відвідувачам кафе.

"Людей, які захищали Батьківщину під "Градами", важко налякати пістолетом Макарова, тому один з нападників був змушений тікати дворами в бік Окружної, а другий стрибнув за кермо автомобіля і спробував утекти. Рухаючись з місця він зачепив дівчину (випадкову відвідувачку кафе), і наїхав на Артема Приходько, демобілізованого бійця 12 окремого мотопіхотного батальйону. Артем від отриманих травм помер", - написали представники Спілки.