Політика
28 вересня 2015
Гопко розповіла історію розстріляного прапора, який вивісили на балконі Генасамблеї ООН
Його у серпні 2014 вивезли з Іловайського котла.
news-image

Народний депутат Ганна Гопко, яка у складі української делегації присутня на засіданні Генасамблеї ООН, повідомила про те, що активісти демонструють на балконі європейській спільноті розстріляний під Іловайськом прапор, передає «Єдність»
На своїй сторінці у соціальній мережі Facebook Гопко на англійській мові розповіла трагічну історію розстріляного прапора. Вона повідомила, що він належить бійцю, який не вижив у Іловайському котлі. Чоловік отримав його в подарунок від друга й узяв із собою на передову. Коли, за словами Гопко, бойовики за підтримки російських військ оточили Іловайськ, українським воїнам прийшлося відступати. Але цей відступ виявився трагічним для багатьох солдатів.

"29 серпня 2014 українські й російські військові домовилися про створення "зеленого коридору", сприятливого для українських сил, щоб відступити. Тим не менше, російські генерали цинічно порушили угоду - стріляли з усіх видів зброї в українців на близькій відстані. Це військовий злочин, який не має терміну давності", -пише Гопко.

Український прапор висів на одній з вантажівок, які були цинічно розстріляні. Ніхто в автомобілі не вижив. Лише прапор став свідком тієї трагедії.

"Вантажівка, де прапор було піднято, була розірвана на шматки ворожими кулями й артилерійськими снарядами, і українські воїни були безжально вбиті. Ви є свідком залишків прапору, котрі залишилися після віроломного нападу Росії. Його виявили українські волонтери "Чорний Тюльпан", які доставляли у морг тіла загиблих через місяць після трагедії", - додала Ганна Гопко.

Нагадаємо, українська делегація вийшла з залу Генасамблеї ООН перед виступом Путіна.