Політика
28 вересня 2015
Політична гігантоманія Кернеса фінансується з невідомих джерел (фото)
Реклама займає площу восьмиповерхового будинку.
news-image

Мер Харкова Геннадій Кернес свою передвиборчу агітацію розпочав задовго до офіційного початку загальноукраїнської кампанії. Про це повідомляє Громадянська мережа ОПОРА у Харківській області, передає «Єдність».

За інформацією, Кернес був зареєстрований кандидатом на посаду Харківського міського голови 25 вересня 2015 року, але гасла партії "Відродження" з'явились на вулицях міста принаймні за два тижні до цього. Більш того, білборди з передвиборчою агітацією настільки великі, що займають площу з обох боків восьмиповерхової будівлі, де знаходиться ВАТ «Коннектор» (проспект Гагаріна, 98). Після реєстрації кандидата гігантські банери з російськомовними гаслами «За Возрождение! За Харьков! Вместе победим!» та "Кернес - наш мер" залишилися на місці своєї дислокації.

"Крім, власне, ознак порушення норм Закону «Про місцеві вибори», викладених в частині 2 статті 54 щодо строків передвиборчої агітації, вбачається також ознаки порушення частини 6 цієї ж статті, де зазначається, що передвиборна агітація здійснюється за рахунок і в межах коштів власних виборчих фондів кандидатів та використання для передвиборної агітації коштів з інших джерел забороняється", - зазначає Вікторія Шевчук, координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА в Харківській області.

Гігантські білборди були розміщені задовго до того, як було сформовано передвиборчий фонд, тому залишається невідомим, з яких джерел фінансувалась дуже коштовна реклама у центрі Харкова.