Україна
28 вересня 2015
Огляд найважливішого, що трапилось за день
Головні події дня: виступи світових лідерів на Генасамблеї ООН, поранені в зоні АТО та українська делегація.
news-image

Четверо українських бійців отримали поранення під час обстрілів Мар'їнки.

Упродовж вчорашньої доби бойовики тричі цілеспрямовано обстрілювали позиції сил АТО. 

Минула доба у зоні АТО не пройшла спокійно. Якщо вдень вздовж лінії розмежування було відносне затишшя, то вже у темну пору доби, бойовики, за типовою тактикою посилили вогневу активність. 

Так з 21.17 і майже упродовж години найманці з гранатометів та великокаліберних кулеметів обстрілювали наш опорний пункт у селищі Мар’їнка, що неподалік Донецька. В результаті цих дій противника четверо українських бійців отримали поранення. 

 

Барак Обама підняв питання російської агресії під час виступу на Генасамблеї ООН.

Президент США зазначив, що подібне може трапитися з будь-якою країною.

За словами Обами, світова спільнота не може стояти осторонь, коли Росія порушує територіальну цілісність України. Президент США заявив, що навіть усвідомлюючи складну історію між Росією і Україною, американці не можуть стояти осторонь. 

"Якщо це буде відбуватися без наслідків (для Росії), в Україні, то це може статися з будь-яким народом, присутнім сьогодні (на Генассаблее ООН)", - підкреслив Обама.

 

Українська делегація вийшла з залу Генасамблеї ООН перед виступом Путіна.

Українська делегація вийшла з залу Генасамблеї ООН під час виступу президента Росії Володимира Путіна.

Разом із членами делегації вийшов і Президент України Петро Порошенко.

"Перед виступом Путіна делегація Украіни вийшла з залу Генасамблеї ООН", - повідомила Гопко.

 

Гопко розповіла історію розстріляного прапора, який вивісили на балконі Генасамблеї ООН.

Його у серпні 2014 вивезли з Іловайського котла.

Народний депутат Ганна Гопко, яка у складі української делегації присутня на засіданні Генасамблеї ООН, повідомила про те, що активісти демонструють на балконі європейській спільноті розстріляний під Іловайськом прапор. 

Вона повідомила, що він належить бійцю, який не вижив у Іловайському котлі. Чоловік отримав його в подарунок від друга й узяв із собою на передову. Коли, за словами Гопко, бойовики за підтримки російських військ оточили Іловайськ, українським воїнам прийшлося відступати. Але цей відступ виявився трагічним для багатьох солдатів.

 

Політолог заявив, що не має сил написати про виступ Путіна.

Павло Нусс вважає, що російський президент деградував.

Політичний аналітик і оглядач Павло Нусс написав на своїй сторінці у мережі Facebook, що виступ президента Росії на Генасамблеї ООН викликає у нього огиду.

Політолог вважає, що рік політичної ізоляції не пройшов безслідно для Путіна, він деградував і зовні став схожий на хвору на шизофренію та маніакальне переслідування людину. 

"Брехати всьому світу з головної трибуни планети - не ницість, і не приниження гідності демократії і людства, а тупість у російському виконанні, -емоційно написав Павло Нусс.