Політика
28 вересня 2015
У Харкові політичну рекламу розмістили на пам'ятках архітектури (фото)
Пам'ятки на рекламну площу перетворила політична партія "Наш край".
news-image

Політична партія "Наш край" про свою участь у місцевих виборах офіційно ще не заявляла, але її передвиборчу агітацію виборці вже мають змогу споглядати. В центрі Харкова, на площі Свободи, 5, на будівлі Держпрому з’явилися дві великі розтяжки з надписами «Харьков», «Наш край», «Политическая партия», «Александр Фельдман», повідомляє «Єдність». Політична реклама в даному випадку розташована на комунальній будівлі, яка є відомою пам'яткою архітектури національного значення.

"Зважаючи на потенційну участь політичної партії «Наш край» у виборах в Харкові, треба пам'ятати, що відповідно до пункту 5 частини 9 статті 60 Закону України «Про місцеві вибори» забороняється розміщувати друковані передвиборні агітаційні матеріали, політичну рекламу та повідомлення про перебіг виборчого процесу на пам'ятках архітектури, на об'єктах культурної спадщини, на будинках і в приміщеннях органів державної влади, органів влади Автономної Республіки Крим, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій державної та комунальної форми власності, а також у місцях, де вони перешкоджають безпеці дорожнього руху", - зазначають активісти Громадянської мережі ОПОРА.

Александр Фельдман та кандидати від політичної партії "Наш край" поки не реєструвались для участі у місцевих виборах. Але як тільки вони це зроблять, порушення закону стане очевидним. Адже реклама на Держпромі вже викликала значний резонанс у Харкові, а також хвилю шаржів і обурення у соціальних мережах.